You are currently viewing Τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα το 2023

Τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα το 2023

Τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα το 2023

Το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά γεμάτη με ανάπτυξη, μάθηση και συναισθήματα. Αυτά είναι μερικά από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα και τα μοιράζομαι μαζί σου.

  1. Πόσο πολύ θέλεις κάτι;

Είσαι δυνατός αν πιστεύεις ότι είσαι. Όλα είναι πιθανά και όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ θέλεις τα πράγματα που θέλεις. Γράψε τους στόχους σου και ανανέωνε τους σε διαφορετικές φάσεις της ζωής σου μέσα στη χρονιά.

 

  1. Οι δύσκολες συζητήσεις είναι τρομακτικές αλλά σημαντικές

Τείνουμε να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις αλλά οι δύσκολες συζητήσεις μπορεί να είναι πιο απελευθερωτικές από ό,τι φαντάζεσαι. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις πώς αισθάνεσαι ακόμα και αν νιώθεις ντροπή, ενοχή ή φόβο.

 

  1. Άφησε τις σχέσεις σου να εξελιχθούν.

Η ζωή εξελίσσεται και εσύ το ίδιο. Είναι αναπόφευκτο. Μην αισθάνεσαι ενοχή που έχεις εξελιχθεί. Δεν είσαι το ίδιο άτομο με χθες και αυτό είναι πολύ όμορφο.

 

  1. Εξέφραζε συχνά ευγνωμοσύνη.

Αν το 2023 με δίδαξε κάτι, είναι το πόσο εύθραυστη είναι η ζωή. Εξέφραζε συχνά την ευγνωμοσύνη σου στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πες τους πόσο τους νοιάζεσαι και γιατί τους αγαπάς.

 

  1. Η ψυχοθεραπεία δεν είναι ποτέ ένδειξη αδυναμίας. Είναι σημάδι δύναμης.

Δεν μπορείς να κουβαλήσεις όλο το βάρος που βιώνεις μόνος σου.

 

  1. Ας είναι.

Ο Μελ Ρόμπινς το λέει καλύτερα — απλώς ας είναι. Μία από τις πιο απελευθερωτικές νοοτροπίες που μπορείς να υιοθετήσεις είναι η θεωρία «Ας είναι».

  «Αν οι φίλοι σου δεν σε προσκάλεσαν για brunch αυτό το Σαββατοκύριακο,ας είναι. Εάν το άτομο που σας ελκύει δεν ενδιαφέρεται για μια δέσμευση, ας είναι. Τόσος χρόνος και ενέργεια σπαταλιέται για να αναγκάσουμε άλλους ανθρώπους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας. Μην προσπαθήσετε να τους αναγκάσετε να αλλάξουν. αφήστε τους να είναι ο εαυτός τους γιατί σας αποκαλύπτουν ποιοι είναι. Απλώς αφήστε τους – και μετά μπορείτε να επιλέξετε τι θα κάνετε στη συνέχεια.» — Μελ Ρόμπινς

 

  1. Ο εθισμός στο άγχος είναι πραγματικός.

Αναγνώρισε τον εθισμό σου στο άγχος, το δράμα και τη συνεχή ανάγκη να είσαι υπό υψηλή πίεση. 

 

  1. Μάθε για πράγματα που μπορεί να μην συμφωνούν με τις απόψεις σου.

Έχουμε την τάση να ακούμε podcast, να διαβάζουμε βιβλία και να μιλάμε με άτομα που οι απόψεις τους είναι σύμφωνες με τις δικές μας. Αναζήτησε ευκαιρίες για να μάθεις για απόψεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές σου. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την σκέψη σου, αλλά σου επιτρέπει να ανακαλύψεις νέα πράγματα.

 

  1. Το περιβάλλον σου είναι το παν.

Εάν έχεις την ευκαιρία αξιολόγησε το περιβάλλον σου και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι θα αλλαξεις ριζικά τα πάντα, αλλά μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η διαμόρφωση του δωματίου, του γραφείου σου ή των χώρων στους οποίους περνάς τον περισσότερο σου χρόνο.

 

  1. Μην νιώθεις ενοχές σχετικά με την ξεκούρασή σου.

Προσπαθώ ακόμα να νιώθω άνετα με την ανάπαυση. Όταν δεν κάνεις τίποτα. Στην πραγματικότητα πρέπει να έχεις στιγμές χωρίς να κάνεις τίποτα. Το σώμα και το μυαλό σου χρειάζονται ξεκούραση για να κατακτήσουν τον κόσμο!

 

  1. Μεγαλώνεις! Αποδέξου το.

Μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι κάθε μέρα. Να είσαι ευγνώμων που δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν πριν από 12 μήνες.

 

  1. Βρες χρόνο για χόμπι.

 

  1. Κατέγραψε στιγμές.

 Τράβηξε φωτογραφίες και  βίντεο. Στο μέλλον θα είσαι ευγνώμων.

 

  1. Κατέβασε ιδέες

 Έχεις μια απίστευτη ιδέα; Ξεκίνησε την! Ακόμα και αν αποτύχει, δεν πειράζει. 

 

Εύχομαι να αντικρίσεις αυτή τη νέα χρονιά ως μια περιπέτεια, ένα ταξίδι γεμάτο μάθηση, ανάπτυξη και αυτογνωσία. Στο ταξίδι σου μέσα στο 2024 θυμήσου να αγαπάς τον εαυτό σου, να αξιοποιείς τις στιγμές και να δημιουργείς αναμνήσεις που θα φωτίσουν το μέλλον. 

Μπραζιώτη Χριστινα
Ψυχοθεραπευτρια

Εγώ στα Social Media

Επικοινωνήστε Μαζί Μου

και κλείστε 15 λεπτό Ραντεβού Γνωριμίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

Leave a Reply