Ψυχοθεραπεία στην φύση;
Ναι, μπορεί να γίνει.

Υπαίθρια Ψυχοθεραπεία

Υπαίθρια Ψυχοθεραπεία

Έχει αποδειχθεί πως η επαφή με τη φύση ωφελεί την ψυχική μας υγεία, οπότε γιατί να μην περπατάς ενώ μιλάς;

 

Τι είναι η περιπατητική ψυχοθεραπεία και πώς λειτουργεί;

Η περιπατητική ψυχοθεραπεία που πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, είναι μια στρατηγική συμπεριφορικής θεραπείας που συνδυάζει τη φύση με την παραδοσιακή θεραπευτική συνεδρία. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychology Today διαπίστωσε ότι τα προγράμματα υπαίθριας ψυχοθεραπείας τόσο για ενήλικους όσο και για εφήβους ήταν πολύ αποτελεσματικά. 

Αν είσαι σαν εμένα τότε θα λατρέψεις πραγματικά την ελευθερία αυτού του είδους ψυχοθεραπείας στο πανέμορφο  δάσος του Χορτιάτη! Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως η κλασική ψυχοθεραπευτική συνεδρία στον εσωτερικό χώρο του γραφείου, καθώς θα συναντιόμαστε την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα και θα περπατάμε δίπλα-δίπλα ενώ εσύ μου μιλάς για τις ανησυχίες σου και ότι σε απασχολεί. Συνήθως αγκαλιάζουμε όλες τις εποχές του χρόνου και θα εκπλαγείς με το πώς μια βόλτα στο δάσος μπορεί να είναι τόσο αναζωογονητική.

 

Οφέλη της υπαίθριας θεραπείας

  • Η κίνηση ευνοεί τη ρευστότητα της σκέψης και του λόγου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να  σκέφτεσαι πιο δημιουργικά και ελεύθερα.
  • Παίρνεις το μπόνους των ορμονών ευτυχίας όταν περπατάς.
  • Όταν είσαι στη φύση το σώμα σου επιβραδύνει τους ρυθμούς του, βοηθώντας σε  να νιώσεις γαλήνη και ηρεμία.
  • Η αναπνοή στον καθαρό αέρα δίνει στο σώμα σου περισσότερο οξυγόνο και αυτό έχει τεράστια οφέλη για την υγεία.
  • Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
  • Μειώνει τον καρδιακό ρυθμό
  • Μειώνει το άγχος
  • Αυξάνει την αυτοεκτίμηση
  • Καταπολεμά την κατάθλιψη

 

Επιπλέον, η περιπατητική ψυχοθεραπεία μπορεί να προσφέρει μια πολύ σημαντική καθώς και αναγκαία ανάπαυλα από τους περισπασμούς της πόλης, την τεχνολογία και το χάος της καθημερινής ζωής. Είμαστε συνεχώς υπερδιεγερμένοι με τα μέσα, τον θόρυβο και τη χρήση των συσκευών μας όλη την ημέρα. Η έξοδος σε μέρη κοντά στη φύση και η αναζωπύρωση αυτής της εγγενούς αίσθησης σύνδεσης με τον φυσικό περιβάλλον ανακουφίζει τα συμπτώματα του άγχους το οποίο συχνά υποκινείται από το αίσθημα αποσύνδεσης από τη φύση.

Εγώ στα Social Media

Κλείστε ένα 15 λεπτό Ραντεβού Γνωριμίας Συμπληρώνοντάς την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας